Logopediepraktijk Leerplein Zwolle

Versterk je taalvaardigheden, uitspraak en mondgedrag

Ontdek de kracht van logopedie

Logopedie behandelingen

De logopedie behandelingen zien er verschillend uit. De logopedie behandeling begint met een terugblik op het huiswerk van de vorige afspraak. Lukte het bijvoorbeeld om te oefenen met de knoop om de lipspanning te verhogen? Hoe ging dat? Na de evaluatie gaat Juf Sanne, logopedist bij Logopediepraktijk Leerplein Zwolle in Stadshagen, nieuwe oefeningen doen met je kind.


Dit kunnen logopedische oefeningen zijn om de zinsbouw te verbeteren, de woordenschat te vergroten, de uitspraak van een klank te leren, oefenen met slikken, oefenen met tekstbegrip of een andere logopedische oefening. Aan het einde van afspraak geeft de logopedist vaak een nieuwe opdracht mee om thuis het geleerde nog een keer te oefenen. Zo ontwikkelt je kind sneller. Er is dus veel mogelijk bij Logopediepraktijk Leerplein Zwolle. Je vindt ons de Mannagras 33 in Stadshagen - Milligen.



Juf Sanne doet een logopedie test wijst opdracht aan Leerplein Zwolle
Juf Sanne doet een logopedie test wijst opdracht aan Leerplein Zwolle

Zinsbouw & Woordenschat

Onze logopedist Sanne van Emmen kan je kind helpen bij zinsbouw. Als je kind zinsbouwproblemen heeft, dan heeft het moeite om correcte zinnen te maken. Hij weet bijvoorbeeld het verschil niet tussen bepaalde woordsoorten en gebruikt deze door elkaar. Je kind gebruikt dan bijvoorbeeld een verkeerd lidwoord of zet verschillende woordsoorten op de verkeerde plek in de zin. 


Woordenschat is het aantal woorden van de taal die je kent. Je hebt een passieve en actieve woordenschat. Juf Sanne kan met logopedische test meten hoe groot de woordenschat is, meten of je kind voorloopt of achterloopt in de woordenschatontwikkeling en logopedie geven om de woordenschat te vergroten

Lezen & Tekstbegrip

 

Als je kind moeite heeft met leren lezen kan onze logopedist Sanne van Emmen de taalontwikkeling van je kind onderzoeken en analyseren. Ze kijkt dan naar de voorwaarden die van belang zijn bij het leren lezen. Na dit onderzoek kan ze logopedie geven aan je kind om het ontwikkelen van de auditieve functies of de taalontwikkeling te bevorderen.


Als je kind lees- en/of spellingsproblemen heeft hoeft er geen sprake te zijn van dyslexie. Dit kunnen we uitsluiten met de dyslexiescreening. Als je kind niet uitvalt op de screening, is de kans zeer klein dat het dyslexie heeft.

Meisje leest zelf een boek sfeerfoto logopedie
Meisje leest zelf een boek sfeerfoto logopedie
Meisje lacht met haar handen achter het hoofd sfeerfoto logopedie
Meisje lacht met haar handen achter het hoofd sfeerfoto logopedie

Spraak & Stem

 

Als je je afvraagt of de spraakontwikkeling van je kind passend is bij zijn of haar leeftijd kan je dit altijd vragen aan onze logopedist Sanne van Emmen. Zij kan je kind onderzoeken en adviseren of logopedie nodig is. Sanne vergelijkt de ontwikkeling van je kind met dat van leeftijdsgenoten en kan zo zien of je kind wel of niet achter loopt in zijn ontwikkeling.


In de logopediebehandeling wordt er geoefend met klanken. Ook krijg je van Sanne huiswerkopdrachten mee, om ook thuis aan de slag te gaan. Na enige tijd zal Sanne je kind opnieuw onderzoeken, om te kijken of het behandeldoel is behaald.

Horen

 

Luistert je kind niet naar je en denk je dat je kind dit bewust doet? Voordat je hem of haar hierop aanspreekt, moet je rekening houden met het feit dat ook kinderen problemen aan hun gehoor kunnen krijgen.


Een kind met een gehoorprobleem heeft moeite om je te verstaan of kan je helemaal niet horen en kan hierdoor niet reageren op wat de ouder zegt. Gehoorproblemen zijn voor zowel het kind als voor de ouder vervelend, maar wat zijn de oorzaken van gehoorproblemen bij kinderen, hoe herken je een gehoorprobleem en wat kun je ertegen doen?

Kleuter met koptelefoon op lacht sfeerfoto logopedie
Kleuter met koptelefoon op lacht sfeerfoto logopedie
Jongen lacht tanden zichtbaar sfeerfoto logopedie
Jongen lacht tanden zichtbaar sfeerfoto logopedie

Mondgedrag & Slikken (OMFT)

 

Gelukkig is bijna elke vorm van afwijkend mondgedrag (OMFT) makkelijk te herkennen bij je kind. Het snelst herken je het duimzuigen en het nagelbijten natuurlijk. Liplikken is ook snel te herkennen, maar je kan misschien denken dat dit normaal is. Het is lastig om liplikken bij jonge kinderen te voorkomen of tegen te houden. Onze logopedist geeft je tips en adviezen.


De vormen van het afwijkend mondgedrag die moeilijker te herkennen zijn, zijn het open mondgedrag en het afwijkend slikken. Onze logopedist kan vertellen of je zoon of dochter afwijkend slikt. Als dit zo is kan juf Sanne logopedie geven aan je kind. Ze maakt gebruik van OMFT. 

Taal

Mocht de ontwikkeling van de taal achterblijven ten opzichte van leeftijdsgenoten, dan komt je kind in aanmerking voor logopedie. Logopedie is immers niet alleen bedoeld om de uitspraak van je kind te verbeteren of om stemproblemen te verhelpen, maar ook om je kind een beter taalvaardigheid aan te leren.


Tijdens de logopediebehandeling oefent je kind op een speelse manier met de taal. Zo voelt een behandeling niet als school, maar meer als een spel. Ook geeft Sanne huiswerkopdrachten mee om ook thuis de taalontwikkeling extra te stimuleren.

Juf Sanne wijst een woord aan bij Logopediepraktijk Leerplein Zwolle
Juf Sanne wijst een woord aan bij Logopediepraktijk Leerplein Zwolle

Klaar om logopedie te volgen?

Elk kind is uniek en daarom gaat logopedist Sanne van Emmen graag vrijblijvend met je in gesprek, om te zien hoe ze je kind het beste kan helpen. 


Sanne van Emmen

Logopedist bij Logopediepraktijk Leerplein Zwolle

Mannagras 33, 8043 KC Zwolle > Stadshagen - Milligen

unsplash